• Hakukoneoptimointi

Miksi yrityksenne todella tarvitsee hakukoneoptimointia? Miksi ja milloin palkata SEO-toimisto? Mitä hyötyjä palkkaamisesta on? Milloin et tarvitse SEO-toimistoa?

Juuso Lainas

Nykyään kun lähes kaikki tieto ja palvelut löytyvät verkosta, on kriittisen tärkeää, että yrityksesi verkkosivut erottuvat joukosta. SEO eli hakukoneoptimointi on tehokas keino parantaa näkyvyyttäsi ja saavuttaa potentiaaliset asiakkaat juuri silloin, kun he etsivät tarjoamiasi tuotteita tai palveluita.

Mutta miksi yrityksenne todella tarvitsee hakukoneoptimointia? Miksi sinun kannattaa harkita SEO-toimiston-palkkaamista? Tiesitkö, että hakukoneoptimointi voi olla paljo enemmänkin, kuin hakusanojen sisällyttämistä verkkosivuston sisältöihin?

Tässä blogikirjoituksessa pureudumme siihen, miten SEO voi kasvattaa liiketoimintaasi, millaisia konkreettisia hyötyjä SEO-toimiston asiantuntemus tuo mukanaan ja miksi hakukoneoptimointi on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Teknologinen muutos tulee muuttamaan markkinoita sekä ihmisten käyttäytymistä verkossa, tekoälyn nopea kehitys on muutoksista ehkä näkyvin ja puhutuin. Viime vuosien myllerrykset, kuten koronapandemia, kiihdyttivät muutosta ja SEO:n merkitystä ennestään. Voisikin sanoa, että SEO on tärkeämpää kuin koskaan.

SEO on tehokkain, kestävin ja kustannustehokkain tapa sekä ymmärtää asiakkaitasi että tavoittaa heidät oikealla hetkellä.

Sisällysluettelo

  1. Miksi yrityksenne tarvitsee hakukoneoptimointia?
  2. Miksi palkata SEO-toimisto?
  3. Pohdi näitä kysymyksiä ennen ulkoisen SEO-kumppanin valintaa
  4. Varovaisuutta kumppanin valintaan
  5. Milloin SEO:n ulkoistaminen ei ole järkevää tai vaihtoehtoisesti se ei ole niin tärkeää?
  6. SEO voi olla yrityksenne parhaita investointeja
  7. SEO:n plussat ja miinukset

Miksi yrityksenne tarvitsee hakukoneoptimointia?

SEO voi olla paljon muutakin kuin vain hakukonenäkyvyyden parantamista. Se on strateginen työkalu, joka auttaa yritystänne rakentamaan luottamusta, uskottavuutta ja erottautumista kilpailijoihinne verrattuna. Tässä blogin osiossa käsitelläänkin laajemmin sitä, miksi yrityksenne tarvitsee hakukoneoptimointia.

Ajatusjohtajuus, luottamus ja uskottavuus

SEO:n avulla yrityksesi voi nousta ajatusjohtajaksi omalla toimialallaan, rakentaa luottamusta ja vahvistaa uskottavuuttaan. Kun verkkosivustosi sisältö on optimoitu vastaamaan kohdeyleisösi kysymyksiin ja tarpeisiin, se ei ainoastaan paranna sivustosi sijoitusta hakutuloksissa, vaan myös osoittaa yrityksesi asiantuntemuksen ja arvon. Laadukkaat, informatiiviset artikkelit ja blogikirjoitukset, jotka vastaavat asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin, tekevät yrityksestäsi luotettavan tiedonlähteen.

Lisäksi, kun sivustosi sijoittuu korkealle hakutuloksissa, se lisää automaattisesti uskottavuutta käyttäjien silmissä. Ihmiset luottavat yleensä enemmän niihin yrityksiin, jotka näkyvät hakutulosten etusivulla. Tämä näkyvyys ja siihen liittyvä uskottavuus auttavat yritystäsi erottumaan kilpailijoista ja rakentamaan pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Näin ollen SEO ei ole pelkästään tekninen optimointiprosessi, vaan strateginen työkalu, joka auttaa rakentamaan vahvaa brändiä ja luottamusta markkinoilla.

Kilpailu hakukoneissa kiristyy – Tekoäly kiihdyttää kilpailua entisestään

Hakukonetulossivut ovat kilpaillumpia kuin koskaan. AI-työkalujen  yleistyminen ja saatavuus ovat mahdollistaneet skaalautuvan ja nopean sisällöntuotannon käytännössä kenelle vain. Hakukoneilla onkin hankaluuksia pysyä mukana siinä, että hakutulosten laatu pysyy korkealla tasolla. Työkalujen lisäksi Google on uutisoitunut tulevista muutoksista hakutulossivulle, ja Yhdysvalloissa AI Overviews -toiminto onkin tullut osaksi hakukonetta.

Markkinassa liikkuu myös tällä hetkellä useita käärmeöljykauppiaita, jotka lupailevat massiivisia tuloksia AI generoidun sisällöntuotannon avulla. En kiistä, etteikö tuloksia näillä voisi saada, mutta näen että osa toimijoista koettaa nyt ratsastaa AI aallolla ja maksimoida kaupallisen hyödyn trendaavassa kentässä asiakkaista välittämättä.

Varsinaisesti itse tekoälyllä generoidussa sisällössä ei ole mitään vikaa, päinvastoin oikein hyödynnettynä AI on mahtava työkalu sisällöntuotannon tehostamiseen. Mutta se että sisältöjä pusketaan massoittain verkkosivuille, niitä sen isommin tarkastelematta, voi aiheuttaa ongelmia. ChatGPT:tä pystyy opettamaan ja sillä pystyy luomaan oikeasti laadukkaita sisältöjä, mutta antamalla täysin ohjat AI:lle – en usko sillä olevan kauaskantoisia hyötyjä.

Kuten jossakin somejulkaisussa näkemäni kommentti oli, että ”SEO ei ole kilpailu siitä, että kuka pystyy julkaisemaan eniten ja nopeimmin sisältöä internetiin”. Tämä pitää täysin paikkansa. Suuri määrä heikkolaatuista sisältöä verkkosivuilla laskee brändin arvoa ja uskottavuutta

”SEO ei ole kilpailu siitä, että kuka pystyy julkaisemaan eniten ja nopeimmin sisältöä internetiin”.

Botit, scraperit ja muut AI-vetoiset teknologiat ”varastavat” sisältöä ja toistavat oppimaansa usein epätarkasti tai sekavasti, täyttäen kilpailullisen markkinan heikkolaatuisella sisällöllä.

Sen sijaan aito hakukoneoptimointi, joka sisältää perusteellisen avainsanatutkimuksen, toimialan analyysin ja kilpailija-analyysin yhdistettynä yrityksen strategisiin viesteihin ja laadukkaaseen sisällöntuotantoon, antaa brändeille mahdollisuuden erottua.

SEO auttaa brändejä navigoimaan ja erottumaan hakukoneiden kohinasta, joka on täynnä heikkolaatuista sisältöä ja AI:n tuottamaa keskinkertaisuutta.

Lue myös: Tekoäly sisältömarkkinoinnissa: näin sisällöntuotanto on muuttunut AI:n myötä

Käyttäjäkokemus on avain menestymiseen hakukoneoptimoinnissa

Verkkosivustojen käyttäjäkokemus on noussut yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä hakukoneoptimoinnissa. Usein keskitytään vaan lopputulokseen, eli parempiin sijoituksiin ja näkyvyyden kehittymiseen, mutta unohdetaan asiat mitä matkan varrella tulee tapahtua, jotta näihin lopputuloksiin päästään.

Hakukoneet ovat kehittyneet (ja jatkavat kehittymistä) tunnistamaan hyvän ja huonon käyttäjäkokemuksen. Esimerkiksi Google hyödyntää käyttäjäkokemuksen arviointiin mm. Core web vitals-mittareita, sivuston turvallisuuteen liittyviä tekijöitä, mobiilikäytettävyyttä ja kuinka sivuston pääsisältö on tunnistettavissa. Myös lyhyt sivuilla vietetty aika tai välitön poistuminen sivustolta voi olla ilmaiseva tekijä hakukoneille, että sivustolle ei ole kaikki kunnossa.

Sivustovierailijat kyllä osaavat etsiä haluamansa tiedon. Jos tieto ei ole helposti saatavilla, he saattavat siirtyä kilpailevan yrityksen sivustolle, jossa käyttäjäkokemus on parempi.

Yhtenä hyvän SEO:n tavoitteena onkin antaa vierailijoille nopeasti ja vaivattomasti heidän etsimänsä tieto, mahdollisimman vähillä klikkauksilla. Laadukkaasti toteutettu SEO ottaa siis huomioon käyttäjäkokemuksen ja käyttää sitä brändin eduksi.

”Suunnittele, rakenna, julkaise ja unohda” -ratkaisuja ei ole olemassa

SEO muuttuu ja elää jatkuvasti, ja siksi ei olekaan olemassa otsikon mukaisia tapoja saavuttaa SEO- tuloksia pitkällä aikavälillä. Tämän vuoksi puhummekin siitä, että SEO-tekemisen tulee olla jatkuvaa ja jatkuvasti kehittyvää. Jos SEO:a ei kehitetä muun markkinoinnin kanssa samalla tasolla, voidaan joutua tilanteeseen, jossa maksulliseen mainontaan joudutaan vuodesta toiseen käyttämään suuria summia rahaa. Hakukoneoptimoinnin avulla voidaan madaltaa mainonnan kustannuksia sillä, että orgaaninen näkyvyys vähentää mainonnan tarvetta tai, että se tekee siitä edullisempaa.

Mitä kilpaillumpi ala tai kansainvälisempi yritys sitä suurempi merkitys, sillä on, että hakukoneoptimointi on jatkuvaa. Tällöin voidaan varmistaa, että hakukonenäkyvyys pysyy hyvänä tai ainakin pystytään reagoimaan nopeasti muutoksiin.

Enemmän kuin pelkkä markkinointikustannus

Hakukoneoptimointi mielletään monesti pelkästään markkinoinnin kustannukseksi, vaikka tosiasiassa se tulisi mieltää ennen kaikkea sijoituksena yrityksenne liiketoimintaan. Mikään sijoitus ei ole tietenkään ilmainen, mutta SEO maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.

Sen lisäksi, että SEO on kustannustehokasta, se on täysin mitattavaa, skaalattavaa ja se ei ole riippuvainen mediabudjeteista.

Olenkin nähnyt useita yrityksiä, jotka voivat hyvin käyttää vuositasolla satojatuhansia euroja mediabudjetteihin, mutta pitävät murto-osan SEO investointia liian kalliina.

Hakukoneoptimointi tukee muita mainonnan kanavia

Hakukoneoptimoinnin tukea muille kanaville voi ajatella eri suunnista, mainitsen tässä nyt kaksi tapaa:

  1. Asiakas näkee mainoksen

Mainos voi olla lehdessä, kadulla tai vaikka bannerimainos jollakin muulla sivustolla. Usein jos mainos puhuttelee, siirtyy asiakas Googleen etsimään lisää tietoa. Tällöin olisi hyvä, että teillä on vahva näkyvyys hakutuloksissa.

  1. Digitaalisten kanavien synergia

Hakukoneoptimoinnissa tulee panostaa sisällöntuotantoon. Hakukoneoptimoitu, hyvin rakennettu ja rakenteeltaan toimiva verkkosivusto antaa uusia mahdollisuuksia laskeutumissivujen kautta muille digitaalisille kanaville. Kanavat saavat eri tietoisuuden tasoille ja ostajapersoonille sopivia laskeutumissivuja, jolloin mainokset toimivat todennäköisesti paremmin. Ei pidä myöskään unohtaa käyttäjäkokemuksen paranemisen vaikutuksia mainonnan tehokkuuteen.

SEO on tärkeä tänään ja huomenna – se tulee muuttumaan, mutta ei poistumaan

Asiakkaanne tulevat todennäköisesti aina etsimään tuotteita ja palveluita verkosta ja hakukoneet tulevat näyttelemään tässä suurta roolia myös tulevaisuudessa. Se, että miten hakukoneet muuttuvat tulevaisuudessa saattaa muuttaa tapoja ja strategioita, miten hakukoneoptimointia tehdään, mutta se ei tule muuttamaan sitä, että SEO:lle on tarvetta myös tulevaisuudessa. Muutokset tuleekin nähdä ennemmin mahdollisuuksina, ja tässä SEO-asiantuntija onkin arvokas lisä markkinointitiimiin.

Miksi palkata SEO-toimisto?

Kun SEO nousee puheenaiheeksi yrityksessä, usein mietitään, että kannattaako tekeminen ulkoistaa. Yleisin syy miksi ulkoistamiseen ei päädytä, on se, että markkinointibudjetti ei anna myöden ja päätetään yrittää ensiksi tehdä SEO-toimenpiteitä itse. Väitän, että tämä lähestymistapa tulee loppujen lopuksi kalliimmaksi, sillä onnistuminen ilman kattavaa osaamista on epätodennäköistä ja näin onkin heitetty hukkaan kallisarvoista aikaa ja muita resursseja. Toki tämä ei aina pidä paikkaansa, mutta harmittavan yleistä.

On monta syytä, miksi kannattaa palkata toimisto tekemään hakukoneoptimointia:

  • haluatte parantaa SEO:n tuloksia
  • yrityksellänne ei ole in-house SEO-osaajaa tai tiimistäsi puuttuu laaja tietotaito
  • verkkosivustonne kerää vähän orgaanista liikennettä
  • verkkosivustonne ei nouse korkealle relevanteilla hakusanoilla haettaessa
  • kilpailijanne dominoivat hakukonenäkyvyyttä
  • budjetissanne on tilaa laajalle SEO-tekemiselle.

Säästät aikaa

In-house markkinointitiimeillä on tunnetusti työpöydällä paljon muutakin, kuin SEO. Tällöin harvemmin on aikaa toteuttaa toimenpiteitä tai varsinkaan opetella tekemään toimenpiteitä. SEO on luonteeltaan jatkuvaa, joka vaatii tutkimusta, toimenpiteiden tekoa sekä vaikutusten analysointia. Iso osa toimenpiteistä on manuaalisia ja aikaa vieviä.

In-house tekemiseen liittyy myös muita riskejä, kuten jos vastuuhenkilö vaihtaa työpaikkaa, jää lomalle tai sairastuu. Kuka silloin hoitaa hakukoneoptimointianne, ja onko hänellä tarvittava osaaminen siihen? SEO-kumppanilla on turvaverkot ja tuurausprosessit tällaisia tilanteita varten, ja optimointityöt pysyvät käynnissä aina.

Ulkoistamalla SEO-tekemisen, markkinointitiiminne pääsee käyttämään aikansa siihen, missä he ovat parhaita.

Säästät rahaa

Ajan säästön lisäksi ulkoistaminen voi säästää rahaa. SEO-ammattilaisen palkkaaminen voi olla kallista ja laadukas tekeminen vaatii myös tiettyjä työkaluja, jotka ovat suhteellisen kalliita. SEO-toimistoilla on monihenkiset tiimit ja heillä on käytössä laajasti tarvittavat työkalut.

Vaikka SEO:n ROI on monimutkaista laskea, yleisesti voidaan sanoa että SEO on ROI:ltaan parhaimpia digitaalisen markkinoinnin keinoja. Varsinkin, kun huomioidaan pitkällä aikavälillä tapahtuva bränditunnettuuden kasvu, joka voi potentiaalisesti säästä muissa mainonnan kuluissa.

Ostat asiantuntijuutta ja kokemusta

Hakukoneoptimointia tarjoavien yritysten tiimeissä löytyy usein kokemusta myös esimerkiksi verkkosivujen kehittämisestä, konversio-optimoinnista, web-analytiikasta ja sisällöntuotannosta. Lisäksi he työskentelevät tiimissä, jolloin juuri teidän yrityksenne tavoitteisiin on perehtymässä useammat aivot ja vuosien kokemus.

  • Ainoastaan SEO-asioihin perehtyneet asiantuntijat pysyvät kärryillä hakukoneiden uusimmista käänteistä.
  • Heillä saattaa olla kokemusta juuri teidän alastanne tai vähintään samankaltaisilta aloilta.
  • He pystyvät opastamaan in-house tiimiä verkkosivuston ongelmissa, ja tärkeimpänä, he tekevät hakukoneoptimointia täysipäiväisesti.
  • Asiantuntija tietää mikä toimii ja mikä ei, jolloin toimenpiteitä voidaan priorisoida tehokkaasti.

Vaikka tässä blogissa keskitytään hakukoneoptimointiin, niin täytyy muistaa, että sitä palveluna tarjoavat yritykset usein tarjoavat myös muita digitaalisen markkinoinnin palveluita, kuten myös me SDM:llä. Digitaalisen markkinoinnin palvelut, tai ainakin niiden vetovastuu, kannattaa yleensä keskittää yhdelle toimijalle. Näin tekeminen pysyy tehokkaana ja esimerkiksi SEO ja Google Ads toimivat synergiassa keskenään.

Saat lisää myyntiä

Helposti ymmärrettävin syy ulkoistaa hakukoneoptimointi! Suurin osa verkkosivustojen liikenteestä tulee hakukoneiden kautta, ja luonnollisesti suurin osa verkkosivuston generoimasta liikevaihdosta tulee hakukoneiden kautta.

Orgaanisten hakutulosten kautta tulevat istunnot yleisesti konvertoivat paremmin, kuin muita kanavia pitkin tulevat istunnot eli orgaaninen liikenne on laadukkaampaa. Miksipä siis ette haluaisi tätä lisää?

In-housena toimivan SEO-asiantuntijan edut

In-house asiantuntijassa on toki paljon sellaisia etuja, joita SEO-kumppani ei välttämättä pysty tarjoamaan.

In-house tekijä työskentelee ainoastaan teidän yrityksenne kanssa ja omistaa näin 100 % ajastaan teille. Heillä saattaa olla tai ainakin pitkällä aikavälillä heille muodostuu parempi ymmärrys alasta ja liiketoiminnasta missä yritys toimii. Jos yrityksessä on useita eri osastoja/tiimejä, jotka osallistuvat päätöksen tekoon, voi yhteistyö yrityksen sisällä tehokkaampaa in-house tekijän kanssa.

Kokenutta SEO-asiantuntijaa voi olla kuitenkin vaikea löytää ja vielä vaikeampi palkata. Lisäksi kokenut asiantuntija voi olla pelkästään palkkakustannuksiltaan moninkertainen ulkoistetun SEO-palvelun hintaan verrattuna.

Pohdi näitä kysymyksiä ennen ulkoisen SEO-kumppanin valintaa

Millaisella tasolla teette digimarkkinointia tällä hetkellä?

Jos teette jo esimerkiksi Google Ads-mainontaa ja sosiaalisen median mainontaa, hyvin todennäköistä on, että hyötyisitte myös hakukoneoptimoinnista. SEO auttaa muita kanavia loistamaan entistä paremmin ja muut kanavat voivat tukea tekemistä. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin SDM:llä olemme yhdistäneet SEO:n konversio-optimointiin, joka vaikuttaa entisestään positiivisesti kaikkeen digitaaliseen markkinointiin.

Jos taas digitaalinen markkinointinne kaipaa kehitystä, hakukoneoptimointi on oiva startti digitaalisen kivijalan luomiseen. Asiantuntijamme auttavat teitä siinä, mitkä ovat oikeat palvelut juuri teidän liiketoiminnallenne.

Oletteko valmiita sitoutumaan hakukoneoptimointiin?

SEO on todistetusti tehokas keino tuottamaan pitkäaikaisia tuloksia yrityksille. Tuloksia ei kuitenkaan saada yleensä yhtä nopeasti kuin vaikkapa Google Adsin avulla, ja SEO vaatii sitoutumista vaadittuihin toimenpiteisiin.

Oli toimenpiteet sitten teknisten muutosten ajamista läpi tai sisällöntuotantoa, oikoteitä menestymiseen ei ole olemassa. SDM:n asiantuntijat voivat käytännössä tehdä puolestanne kaiken, tai jos yrityksessänne on verkkosivun kehittäjiä ja sisällöntuottajia, SEO-asiantuntijamme toimivat osana teidän omaa tiimiänne. Rakennamme yhdessä toimivan mallin tekemiseen.

Jos SEO siis sopii teidän pitkäaikaisiin tavoitteisiinne ja olette valmiita sitoutumaan, se ehdottomasti kannattaa. Jos taas tuloksia tarvitaan heti ensi viikolla, kannattaa keskittyä esim. Google Adsiin ja miettiä omaa strategiaanne pitkällä tähtäimellä uudestaan.

Onko alanne vahvasti kilpailtu?

Jos alalla millä toimitte, on paljon toimijoita ja kilpailu on tiukkaa. Todennäköistä on, että tarvitsette ulkopuolista SEO-apua, jos haluatte orgaanisessa haussa menestyä. SEO-toimistossa työskentelevillä asiantuntijoilla on tarvittava osaaminen, kokemus ja resurssit oikeisiin toimenpiteisiin.

Muistakaa myös, että teillä tulee olla kyky erottua markkinasta.

Jos taas toimitte pienessä markkinassa tai teillä on uniikki tuote, teillä on huikea mahdollisuus dominoida hakukonenäkyvyyttä omassa markkinaraossanne SEO:n avulla.

Onko teillä budjettia hakukoneoptimoinnille?

Markkinointibudjetissa tulee toki olla tilaa myös SEO:n tekemiselle. Tähän tulee sisältyä ulkoistetun tekemisen kustannus, mahdolliset sisällöntuotannon ja verkkosivuston kehittämisen kustannukset.

Kaikkea ei tarvitse tehdä heti, vaan tulee miettiä myös vuosia eteenpäin. Tunnetut ja luotettavat SEO-toimistot eivät välttämättä ole halvimpia kumppaneita, mutta investointi on lähtökohtaisesti kannattava pitkäaikaisia mittareita seurattaessa.

Jos budjetti on kireällä ja yrityksenne tai organisaationne ei ole tällä hetkellä kykenevä hankkimaan täyttä SEO-palvelua, suosittelen tekemään täsmähankintoja in-house tiimin tueksi. Tällaisia voivat olla erilaiset auditoinnit ja tutkimukset asiantuntijan toimesta. Tällaiset hankinnat antavat suuntaviivoja ja selkeitä ensimmäisiä toimenpiteitä mitä in-house tiiminne voi lähteä edistämään hakukonenäkyvyytenne eteen.

Varovaisuutta kumppanin valintaan

Kuten tässä blogissa on käynyt jo ilmi, SEO:n tekeminen on kannattavaa lähtökohtaisesti yritykselle kuin yritykselle – ja myös organisaatioille.

Kun olette päättäneet ulkoisen toimiston hankkimisesta ja aloitatte kilpailuttamisen, sama vanha sääntö pätee: jos tarjottavat asiat kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta, ne todennäköisesti eivät ole totta.

Ota selvää ainakin seuraavista asioista kumppanin valinnassa:

  • Kuinka paljon kokemusta yrityksellä on?
  • Millaisia työnäytteitä yrityksellä on?
  • Millaisia SEO-taktiikoita yritys käyttää?
  • Onko yritys tunnettu omalla toimialallaan ja onko yrityksellä esim. alan palkintoja tai muita saavutuksia?
  • Mitä erikoisosaamista yritykseltä löytyy?
  • Millä tasolla potentiaalisen kumppanin oma orgaaninen näkyvyys on?

Milloin SEO:n ulkoistaminen ei ole järkevää tai vaihtoehtoisesti se ei ole niin tärkeää?

Tarvitset tuloksia nyt

Hakukoneopimointi tarvitsee aikaa ja sitoutuneisuutta. Jos siis tarvitset tuloksia heti, se ei välttämättä ole paras yksittäinen keino tähän. Tällaisissa tilanteissa maksullinen mainonta on tehokkaampaa lyhyellä aikavälillä. Jos esimerkiksi olet uusi toimija tai sinulla on uusi tuote, todennäköistä on, että kannattaa ensimmäisenä hankkia tunnettuutta ja liikennettä sivustolle maksullisista kanavista, jonka jälkeen aloittaa panostukset hakukoneoptimointiin.

Budjetti on tiukka ja resursseja on vähän

Vaikka SEO onkin pitkällä aikavälillä kustannustehokasta, tiukassa budjettitilanteessa voi olla fiksumpaa keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen muita keinoja hyödyntäen, jotta mahdollisuudet budjetin kasvattamiselle tulevaisuudessa on mahdollista.

Tuotteenne tai palvelunne kysyntä on pientä tai toimiala on spesifi

Jotta hakukoneoptimointi on tuloksekasta, täytyy myytävällä tuotteella tai palvelulla olla kysyntää, ja sillä täytyy olla hakijoita hakukoneissa. Jos toimitte sellaisessa markkinassa, jossa ostajia on vähän he ovat hyvin spesifejä toimijoita, SEO ei välttämättä teille ole niin tärkeää. Tavoitatte asiakkaanne paremmin todennäköistä muita myynti- ja markkinointikanavia pitkin.

Brändinne tai tuotteenne on tunnetuin markkinassa

Oletteko Coca-Cola tai Playstation? Jos myytävä tuote tai brändinne on todella tunnettu, hakukoneoptimoinnilla ei ole niin suurta merkitystä. Sama pätee tilanteisiin, joissa myyntinne hoituu vain jälleenmyyjienne kautta. Tällöin muut kanavat ovat teille tärkeämpiä.

Lopuksi: SEO voi olla yrityksenne parhaimpia investointeja

Kun olet lukenut tänne saakka, tiedät jo, että hakukoneoptimoinnilla on väliä. SEO ei ole pelkästään tekninen prosessi, vaan se on strateginen sijoitus, joka auttaa yritystäsi kasvamaan ja menestymään digitaalisessa maailmassa.

SEO:n avulla voit parantaa verkkosivustosi näkyvyyttä, rakentaa luottamusta ja uskottavuutta, sekä saavuttaa kohdeyleisösi juuri oikealla hetkellä. Vaikka tekeminen vaatii aikaa, resursseja ja sitoutumista, sen pitkäaikaiset hyödyt ovat merkittäviä. Olipa kyse ajatusjohtajuuden saavuttamisesta, kilpailijoiden ohittamisesta tai käyttäjäkokemuksen parantamisesta, hakukoneoptimointi on avainasemassa.

Palkkaamalla SEO-toimiston saat käyttöösi asiantuntemusta ja resursseja, jotka auttavat sinua navigoimaan monimutkaisessa hakukoneoptimoinnin maailmassa ja saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset.

Jos olet valmis sitoutumaan ja näkemään SEO:n strategisena investointina, tulet huomaamaan, että se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, tuoden pitkän aikavälin menestystä ja kasvua yrityksellesi.

SEO:n plussat ja miinukset

Plussat:

+ Pitkäaikaiset tulokset – Saavutetut tulokset ovat luonteeltaan pysyviä ja jatkuvia, mikä tuo tuloksi pitkällä aikavälillä.

+ Orgaaninen liikenne – Parantunut hakukonenäkyvyys tuo lisää liikennettä sivustolle ilman mainoskustannuksia.

+ Kustannustehokkuus – SEO on usein kustannustehokkaampaa, kuin maksullinen mainonta pitkällä aikavälillä.

+ Brändin tunnettuus – SEO parantaa brändin näkyvyyttä ja uskottavuutta.

+ Käyttäjäkokemus – Toimenpiteet kehittävät hakukonenäkyvyyden lisäksi sivustoa, mikä palvelee teidän asiakkaitanne.

+ SEO tuo kilpailuetua – Hyvin optimoitu sivusto voi ohittaa kilpailijanne hakutuloksissa, mikä antaa merkittävän kilpailuedun.

Miinukset:

– Ei välittömiä tuloksia – SEO vie aikaa ja tuloksia ei yleensä nähdä välittömästi, kuten maksullisessa mainonnassa. Tuloksellisuus vaatii pitkäjänteisyyttä ja jatkuvaa panostusta.

– Monimutkaisuus – SEO-toimenpiteet voivat olla monimutkaisia ja vaatia erikoisosaamista.

– Kilpailu – Hakutulossivut ovat kilpailtuja ja jatkuva optimointi on välttämätöntä menestymisessä.

– Hakukoneiden muutokset – Hakukonejätit muuttavat jatkuvasti tapoja, miten hakutuloksia järjestellään ja näytetään. Nämä voivat vaikuttaa sivuston näkyvyyteen, joka tarkoittaa, että muutoksia tulee seurata ja sivustoa optimoida jatkuvasti.

– Resurssivaatimukset – SEO vaatii resursseja, aikaa, rahaa ja osaamista.

 

Lue lisää aiheesta alla olevista linkeistä

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi 2 kertaa kuussa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Hakukoneoptimointi

    Miksi yrityksenne todella tarvitsee hakukoneoptimointia? Miksi ja milloin palkata SEO-toimisto? Mitä hyötyjä palkkaamisesta on? Milloin et tarvitse SEO-toimistoa?

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Hakukoneoptimointi

    Kuinka mitata hakukoneoptimoinnin ROI:ta? (Ja miksi sitä ei kannata mitata?)

    49% markkinoijista raportoi orgaanisen haun tuovan parhaan ROI:n kaikista markkinointikanavista

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi

    Millainen merkitys hakusanojen seurannalla on näkyvyydellesi?

    Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun haluat parantaa orgaanista hakusananäkyvyyttäsi verkossa?

    Lue lisää